27 Eylül 2014 23:10 | |
Seyra | Fındıkzade Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı toz fındık 1 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçek yağı kabartma tozu vanilya ŞERBETİ 1,5 su bardağı su 1 su bardağı su Birkaç damla limon suyu ÜZERİ İÇİN Kaymak tadında krem şanti ( kutudan 2 poşet çıkar 1 tanesi kullanılıcak ) Tarif Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır. Ardından un , hindistan cevizi , sıvıyağ , fındık tozunun 3/4 'ü harca katılır ve çırpılmaya devam edilir. Harç yağlanmış büyük boy borcama dökülür , 180 derece fırında pişirilir. Krem şanti pakette belirtilen tarife göre hazırlanır , buz dolabında bekletilir. Şerbet ılıntıktan sonra tatlıya dökülür. Üstüne krem şanti yayılır. En üste ayırmış olduğumuz fındık tozu serpilerek servis yapılır. |