27 Eylül 2014 23:31 | |
Seyra | Etimekli Profiterol Pastasi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kğ. süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilya 1 paket tuzsuz etimek 1 paket çikolata sos 1 paket krem şanti 2 adet muz Çikolata sos için: 2 su bardağı süt Krem şanti için: yarım su bardağı süt Süsleme için: ceviz ve hindistan cevizi Tarif Süt, şeker ve unu tencereye alıp; pişirin. Biraz soğuyunca yağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpın ve pişen muhallebiye ekleyin. Etimekleri iri iri parçalayıp, onuda muhallebiye ekleyin. Çember kalıbın etrafına 2 sıra dilimlenmiş muz dizin. Kalıba karışımı boşaltın. Çikolata sosu 2 bardak sütle pişirin. Biraz ılınınca muhallebinin üzerine sosu yayın. Üzerini ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyin. Buzdolabında 4 - 5 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis edin. Harika ve nefis bir pastanız oldu. |