IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Etli Soğan Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ekim 2014 18:11
Lcia
Etli Soğan Dolması



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

8 tane orta boy soğan
200 gr orta yağlı kıyma (1 defa çekilmiş dana kuzu karışık veya sadece kuzu)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 domates
1 biber
2 kuru soğan
1 küçük kase doğranmış maydanoz
Bir tutam taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzerine sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (ben 1 yemek kaşığı tereyağı kullandım parçalar halinde tencerenin üzerine dizdim)
Tuz
Su

Yapılışı:
8 tane kuru soğan soyulur. Resimde görüldüğü gibi tam kesilmez, yarısına kadar gelecek şekilde ortasına derin bir çizik atılır. Tencerede kaynayan tuzlu suya atılır. Kısık ateşte soğanlar biraz yumuşayıp açılana kadar 3-4 dakika kadar haşlanır. Kevgir yardımıyla süzülüp soğumaya bırakılır. Dolma içi hazırlamak için kuru soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince kıyılır. Biber ince doğranır. Domates soyulup yemeklik doğranır. Bütün malzemeler (salça ve baharatlar, kıyma, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz ve doğranan sebzeler) derin bir kapta iyice karıştırılır. Soğan katları ayrılır. Her soğan katının orta kısımlarına biraz iç koyulup sarılıp kapatılır, tencereye dizilir. Ben kuru patlıcan ve biberle beraber yaptım. Lezzetler birleşti, çok güzel oldu.

Sos için domates salçası, zeytinyağı ve tuz bir kasede iyice karıştırılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Suyunu ayarlarken tam en üstteki dolmalara değecek ama üstüne çıkmayacak kadar eklemek lazım. Ocağa alınır, kaynayınca kısık ateşe alınır. Suyunu çekip, dolmalar kıvama gelene kadar pişirilir. Ben soğanlar güzelce yumuşayana kadar pişirdim. Suyunu çektiği halde pişmediyse üzerine biraz sıcak su gezdirip pişirmeye devam edebilirsiniz...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı