01 Ekim 2014 18:32 | |
Lcia | Yufkada Kıymalı Karnabahar YUFKADA KIYMALI KARNABAHAR 4 yufka yarım karnabahar 400 gr. kıyma 2 soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz tuz karabiber sıvıyağ SOSU İÇİN: 1 çorba k. tereyağı 1 çorba k. biber salçası 1 çorba k. domates salçası su ÜZERİ İÇİN: sarımsaklı yoğurt HAZIRLANIŞI: Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı bütün olarak koyup haşlıyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Büyük bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Karnabaharı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Kendimizden taraf olan kenarını hafif katlıyoruz. Bu kenara da iç harcın 3te 1ini koyuyoruz. İki kenarını da ortaya doğru eşit olarak kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Salçaları koyup kavuruyoruz. Suyla kıvamını açıyoruz. Yufkada karnabaharları servis tabağına diziyoruz. Üzerine önce sosu, sonra sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. |