IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yufkada Kıymalı Karnabahar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ekim 2014 18:32
Lcia
Yufkada Kıymalı Karnabahar

YUFKADA KIYMALI KARNABAHAR

4 yufka
yarım karnabahar
400 gr. kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz karabiber sıvıyağ

SOSU İÇİN:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. biber salçası
1 çorba k. domates salçası
su

ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI: Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı bütün olarak koyup haşlıyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Büyük bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Karnabaharı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Kendimizden taraf olan kenarını hafif katlıyoruz. Bu kenara da iç harcın 3te 1ini koyuyoruz. İki kenarını da ortaya doğru eşit olarak kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Salçaları koyup kavuruyoruz. Suyla kıvamını açıyoruz. Yufkada karnabaharları servis tabağına diziyoruz. Üzerine önce sosu, sonra sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı