IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kızarmış Havuçlu Körili Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2014 11:17
AngeL
Kızarmış Havuçlu Körili Pilav

Malzemeler
3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağ 1 adet ince doğranmış soğan 4 diş sarımsak 2 su bardağı rendelenmiş havuç 2 su bardağı (400 gr ) yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç 1 adet kırmızıbiber 3 su bardağı (600 ml) su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı köri

Üzeri için:
Taze çekilmiş karabiber İnce kıyılmış maydanoz

Tarif
tereyağ’mızı tenceremizde eritip içine soğan, sarımsak ve havuçlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlarımız iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince doğranmış kırmızıbiberlerimizi de ilave edip pirinçlerimiz şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Son olarak ölçülü suyumuzu, tuz ve körimizi ekleyip pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendiriyoruz. Üzerine taze karabiber ve kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz.

Püf Noktası:
Pilavımızda kullandığımız köri, havuca oldukça yakışan bir baharattır. İstersek pilavımızı tavuk suyu ile pişirip tavuk parçaları ile sunarak daha da zengin bir lezzet elde edebiliriz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı