IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Acı Soslu Ispanak Dolgulu Makarna Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2014 11:22
AngeL
Acı Soslu Ispanak Dolgulu Makarna

Malzemeler


Hamuru için:
2 yemek kaşığı (70 gr) tereyağ 1,5 su bardağı (300 gr) ince irmik 3 su bardağı (350 gr) un 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı (300 ml ) su

İç harcı için:
1 yemek kaşığı (35 gr) tereyağ 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1/2 kg ıspanağın sadece yaprakları 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:
3 yemek kaşığı (100 gr) tereya 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış) 4-5 diş ezilmiş sarımsak 4 adet iri domates (kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış) 1 dolu yemek kaşığı acı kırmızıbiber sos ya da acı biber salçası 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 su bardağı (100 ml) suMakarnayı haşlamak için: 10 su bardağı (2 lt) su 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri (ince rendelenmiş) Bir kaç dal maydanoz

Tarif
Hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurup esnek ve ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Yoğururken daha fazla suya ihtiyacımız olursa yemek kaşığı ile ekliyoruz. Hazırladığımız hamuru streç filme sarıp 30 dk dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcımız için tereyağ’mızı bir tencerede eritiyoruz. İçine soğanlarımızı ve ıspanaklarımızı ekleyip kavuruyoruz. Son olarak karabiber ve tuzumuzu da ilave edip soğumaya bırakıyoruz.Sosumuzu hazırlamak için; geniş derin bir tavada tereyağ’mızı kızdırıyoruz. İçine ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsaklarımızı ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerimizi ve acı sosumuzu da ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tavadaki karışıma kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve ölçülü suyumuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Son olarak sosumuzu el blenderından geçirerek pürüzsüz hale getiriyoruz.Dinlenen hamurumuzu limon büyüklüğünde 2 bezeye ayırıp bıçak sırtı kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamurumuzu küçük kareler halinde kesip, içlerine hazırladığımız harçtan eşit aralıklarla koyuyoruz. Diğer hamurumuz ile üzerini kapatıp ruletle veya bıçakla kareleri birbirinden ayırıyoruz.Ölçülü suyumuzu ve tuzu bir tencereye alıp hazırladığımız makarnamızı haşlıyoruz. Sosla birleştirip üzerine kaşar peyniri serperek sıcak olarak servis yapıyoruz.

Püf Noktası:
Hamurumuz yoğurduğumuz zemine yapışmıyorsa istediğimiz kıvamda olmuş demektir.Hazırladığımız makarna hamuru hassas bir hamur olacağından mutlaka ölçülere sadık kalarak hazırlamamız önemli.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı