IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Noel orman pastası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2014 11:45
AngeL
Noel orman pastası

Noel orman pastası tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Noel orman pastası tarifini sizlere sunuyor! Pasta Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Noel orman pastası tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Noel orman pastası tarifi malzemeler:


  • 5 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3.5 çorba kaşığı nişasta
  • Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için
  • 200 gram bitter çikolata
Kreması için
  • 1 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Az miktarda vanilya


Noel orman pastası tarifi hazırlanışı:


  • Mikser yardımıyla yumurta ve toz şekeri hızlı devirde 4-5 dakika karıştırarak köpük haline getirin.
  • Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın.
  • Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın.
  • Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin.
  • 20x30 cm ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin.
  • Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün.
  • 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin.
  • Bir gün buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün krema sürüp rulo şeklinde sarın.
  • Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.
Kremanın yapılışı
  • Süt, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin.
  • Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın.
  • Ocaktaki süt, kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin.
  • 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı
  • Çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin.
  • Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün.
  • Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın.
  • Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı