IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İncirli Kayısılı Pasta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2014 11:47
AngeL
İncirli Kayısılı Pasta

İncirli ve kayısılı pasta tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli İncirli ve kayısılı pasta tarifini sizlere sunuyor! Pasta Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan İncirli ve kayısılı pasta tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
İncirli ve kayısılı pasta tarifi malzemeler:


  • 150 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1+1/4 bardak un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
İçi için
  • 10 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • 1 paket dolgu krema
Üzeri İçin
  • 200ml krema
  • 2 paket bitter çikolata
Süsleme İçin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir miktar yağlı kağıt


İncirli ve kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:


  • Öncelikle kayısı ve incirleri sıcak suda bekletin.
Kek için:
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, içine diğer malzemeleri ilave edin, 2 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
  • Uygun gördüğünüz bir kabı yağlayın ve içine karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Piştikten sonra soğutun ve 2'ye kesin.
Süsleme için
  • 5 yemek kaşığı şekeri derin bir kapta iyice eritin.
  • Rengi döndüğü anda ıslatılmış bir yağlı kağıda kaşık yardımı ile şeritler halinde dökün ve soğumaya bırakın.
İçi için
  • Dolguyu krema üzerindeki tarife göre hazılayın.
  • İncileri ve kayısıları sudan çıkarıp sularını süzün.
  • Küçük küpler halinde kesin ve kremaya ilave edin.
  • Bu karışımı kesilmiş olan kekin ortasına koyun ve yayın.
  • Diğer kekin de üzerine koyarak yayın.
Üzeri için
  • Çikolataları benmari usulü eritin.
  • İçine krema ilave edilerek iyice karıştırın.
  • Pastanın üzerine sürün ve dolaba koyun.
  • Son olarak pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı