05 Ekim 2014 21:06 | |
AngeL | Fas Mutfağı: Patlıcanlı Tajin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Patlıcanlı Tajin Yapılışı PATLICANLARI rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kıyma, kıyılmış soğansarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlak köfteler hazırlayıp, galeta ununa bulayın. Bol ve kızgın sıvıyağda kızartıp, fazla yağını süzdürün. Domates sos için soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun. Renk değiştirince kalan malzemeyi ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan köftelerini sosa ekleyip ocaktan alın. Kuskusla birlikte servis yapın. |