IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fas Mutfağı: Patlıcanlı Tajin Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ekim 2014 21:06
AngeL
Fas Mutfağı: Patlıcanlı Tajin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 kg patlıcan
    Yarım kg kıyma
    1 adet soğan
    2 diş sarmısak
    1 adet yumurta
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Yarım su bardağı galeta unu

    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Domates sos için:
    1 kg doğranmış domates
    2 adet kıyılmış soğan
    4 diş kıyılmış sarmısak
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
    3 su bardağı et suyu
    1 demet kıyılmış kişniş
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Servis için: Kuskus


Patlıcanlı Tajin Yapılışı


PATLICANLARI rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kıyma, kıyılmış soğansarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlak köfteler hazırlayıp, galeta ununa bulayın. Bol ve kızgın sıvıyağda kızartıp, fazla yağını süzdürün. Domates sos için soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun. Renk değiştirince kalan malzemeyi ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan köftelerini sosa ekleyip ocaktan alın. Kuskusla birlikte servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı