IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ekim 2014 22:14
AngeL
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 adet yeşil kakule
    Yarım çay kaşığı toz karanfil
    1 diş sarmısak
    Yarım su bardağı kıyılmış badem
    Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
    Yarım su bardağı kıyılmış antepfıstığı
    Yarım çay kaşığı toz kakule
    1 su bardağı basmati pirinci
    Gül suyu
    Bir tutam safran
    2 kahve fincanı süt
    Tuz


Kashmiri Pulao Yapılışı


SIVIYAĞI tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Sarmısağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gülsuyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı