05 Ekim 2014 22:17 | |
AngeL | Hint Mutfağı: Pasandida Palak (Baharatlı Patates ve Ispanak) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Pasandida Palak (Baharatlı Patates ve Ispanak) Yapılışı ONCELİKLE patatesleri soyup kup kup doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Yağını bırakması icin kağıt mutfak havlusunun uzerinde beklemeye alın. 1 cay bardağı sıvıyağı, kalın tabanlı bir tavaya alıp ısıtın. Kimyon ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca ince ince doğranmış sarmısak ve ıspanak puresini ekleyin. Yağ yuzeye cıkıncaya kadar pişirin. Uzerine toz kırmızıbiber, tuz ve kızarmış patatesleri ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra zencefil ve ince do.ranmış acı biberle susleyerek servis yapın. |