IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ekim 2014 22:18
AngeL
Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • 250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su


Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Yapılışı



1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirincler yuzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci suzup tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı