IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karagöz Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Ekim 2014 17:39
Seyra
Karagöz Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



Şerbet Malzemeleri:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Biraz limon suyu



Karagöz Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz. Bir kaç damla limon suyu döktükten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Tatlının hamuru için yoğurma kabına ilk önce oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra içine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Hamur henüz tam kıvama gelmemişken yoğurma kabındaki hamurun 4’de birini başka bir kaba alıyoruz.
Yoğurma kabında kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Ayırdığımız ve başka bir kaba aldığımız hamura kakaoyu ve yeterince kadar unu ekleyip onu da kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Böylelikle sade hamur ve kakaolu hamur olmak üzere iki çeşit hamur elde ediyoruz.
Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açıyoruz.
Kakaolu hamuru da sade hamurun boyunda elimizle silindir haline getiriyoruz.
Dikdörtgen olarak açtığımız sade hamurun üstüne, silindir haline getirdiğimiz kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Elde ettiğimiz ruloyu dolaba kaldırıp bir saat dinlenmesi için bekletiyoruz.
Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve elimizle şeklini yuvarlak haline getiriyoruz.
Kesip şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Pişen tatlılarımızı fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletip soğuyan şerbetin içine koyuyoruz ve şerbeti tamamen çekmesini bekliyoruz.

İsteğe göre üzerine robotta çekilmiş fındık yada ceviz serperek ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı