IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Nougat Parfesi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Ekim 2014 22:14
Seyra
Nougat Parfesi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

50 gram toz şeker
50 gram bal
20 gram glikoz
60 gram yumurta beyazı
1/4 çay kaşığı tuz
40 gram file Antep fıstığı
Servisi için:

50 gram çilek
2 adet nane yaprağı


NASIL YAPILIR?

Toz şeker, bal ve glikozu küçük bir sos tenceresine aktarın. Karamel rengi ve kıvamını alacak olan karışımı 180 dereceye kadar kaynatın.
Yumurta beyazlarını ayrı bir karıştırma kabına alın. Tuz ekledikten sonra mikser yardımıyla yüksek devirde krema halini alıp, köpürene kadar çırpın.
Hazır duruma gelen karamel karışımını azar azar çırpılmış yumurta beyazlarına ekleyin ve soğuyana kadar tahta bir kaşık yardımıyla yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırın.
File Antep fıstıklarını önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kadar fırınlayın. Servisinde kullanacağınız çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin.
Karamelli, çırpılmış yumurta beyazı ve fırınlanan file fıstıkları karıştırdıktan sonra cam servis kabına alın. Derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin.
Üzerine çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı