IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Saray Helva Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Ekim 2014 22:48
Seyra
Saray Helva


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

6 su bardağı un (200 ml.lik su bardağı)
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı
Üzeri için:

3 yemek kaşığı pudra şekeri
Servis kabını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı zeytinyağı


NASIL YAPILIR?

Yapışmaz yayvan bir tencereye unu alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürecek ve sürekli karıştırdığınız için unun rengi değişmeyecek.
Un kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz ılınması için 15 dakika kadar bekletin.
Ilınan kavrulmuş unun üzerine pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Bir kaşıkla kenarlardan içeri doğru karıştırarak, unla şekerin bütünleşmesini sağlayın.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritin, kaynatmayın. Tereyağı erir erimez ocaktan alın.
Eritilmiş tereyağını un-şeker karışımının üzerine ekleyin ve kaşık yardımıyla biraz karıştırdıktan sonra elinizle iyice yoğurun.
10 adet dilim elde etmek için 30x40 cm. ebatlarında dikdörtgen cam servis kabını zeytinyağı ile yağlayın. Helvayı tepsiye boşaltın. Elinizle sıkıştırarak ve yayarak tepsiye yerleştirin. Yükseklik farkı oluşmamasına dikkat edin.
Helvayı tepsiye yerleştirdikten hemen sonra bıçakla dilimleyin. Kesme işlemini helva sıcakken yapmanız çok önemli, soğuyunca düzgün kesemezsiniz.
Tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini helva dilimlerinin üzerine serpiştirin.
Helva oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı