18 Ekim 2014 11:21 | |
Seyra | Cevap: Ördek Çorbası Endonezya Tarifi Tuhaf gelenekleri var bu uzakdoğuluların |
18 Ekim 2014 00:28 | |
Violent | Cevap: Ördek Çorbası Endonezya Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Caniler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kiyamam Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mutfağiniz patlatsin işallah Amin. |
17 Ekim 2014 22:20 | |
Seyra | Ördek Çorbası Endonezya Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Karides ezmesi 2 kaşik Biber Kişniş yapragi (taze) 1 avuç Tuz 1/2 kaşık Sogan (Küçük) 10 adet Domates 2 adet Acı kırmızı biber 3 - 5 adet Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr. Sirke 1 kaşik Şeker Limon suyu 3 kaşik Sarmısak 5 diş Tarif Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin Tuz koyun Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin Yavaşça soğumaya bırakın Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin |