IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Kasım 2014 21:13
Violent
Cevap: Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)

Seyra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
evet cnm böyle.lezzetli oluyor.


Ama canım çok çekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Keşke demeyeydin canım aklım kaldı gene
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Teşekkür ederim güzel bir börek daha bana öğrettiğin için.
05 Kasım 2014 21:09
Seyra
Cevap: Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)

evet cnm böyle.lezzetli oluyor.
05 Kasım 2014 21:08
Violent
Cevap: Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)

Seyra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şileliler çok güzel yapıyor bu böreği. Balkabaklısı çok güzel oluyor canım



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Böyle birşey mi canım aradım aradım ama ancak bunu bulabildim : )
05 Kasım 2014 20:54
Seyra
Cevap: Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)

Şileliler çok güzel yapıyor bu böreği. Balkabaklısı çok güzel oluyor canım
05 Kasım 2014 20:08
Violent
Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)

Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • Üç buçuk su bardağı un
    2 çorba kaşığı sirke
    50 gram margarin
    1 su bardağından 1 parmak az su
    1 su bardağı sıvıyağ
    Bir tutam tuz
    İçi için:
    Yarım kg yağsız kıyma
    1 adet soğan
    Tuz, karabiber, pulbiber
    Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı


Çarşaf Böreği Yapılışı
İÇİ için kıyma ve ince kıyılmış soğanı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip, ocağın altını kapatın. Ilınması için bir kenara alın. Hamur için unu düz bir zemine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına sirke, margarin ve tuz koyun. Suyu azar azar ekleyip, bütün malzemeyi yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Sıvıyağ döktüğünüz tepsisinin içine hamurları elinizle açarak yerleştirin ve 20 dakika dinlendirin. Daha sonra düz bir zemine serdiğiniz çarşafın üzerine 1 adet hamuru alın. Avucunuzun içiyle açarak büyük ve ince bir yufka haline getirin. Hamurun kenarında biriken kalın kısmı elinizle alın. Ilınmış kıymalı harçtan 4-5 çorba kaşığı alıp hamurun üzerine belirli aralıklarla serpin. Üzerine tepsideki sıvıyağdan gezdirin. Bir kişinin de yardımıyla çarşafı iki ucundan kaldırıp hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine gül şekli vererek yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın.

Alıntıdır.




Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı