IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Kasım 2014 16:07
Desmont
Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gram “Glutinious” (yapışkan) pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
150 ml hindistancevizi sütü
1 adet pandan yaprağı
Sarmak için: Muz yaprağı

Hindistancevizli iç için:
Yarım su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 adet pandan yaprağı
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Yapılışı
PİRİNCİ ayıklayıp su tamamen berraklaşana kadar birkaç defa yıkayın. Pirincin üzerini kapayacak kadar su koyup bir gece bekletin. Ertesi gün pirinci bir kez daha yıkayın ve süzün. Pirinci bir kek kalıbına veya ısıya dayanıklı bir kaba alın. Tuz ve hindistancevizi sütünü karıştırın ve pirincin üzerine dökün. Pirinci 30 dakika buharlı pişiricide pişirin. Muz yapraklarını düzgünce sıcak suya batırarak yumuşatın. Sıcak suya batırmış olduğunuz yaprakları kurulayın ve 4x4 cm'lik 12 adet kare ve 10x14 cm ebatında 12 adet dikdörtgen şeklinde kesin. Yemek kaşığı ile pirinci her dikdörtgenin tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Tepeleme dolu bir çay kaşığı hindistancevizini her kare yaprağın üzerine koyun ve bunu da pirincin üzerine yerleştirin. Yaprakların uçları karşılıklı gelecek şekilde katlayın. Bu arada esmer şekeri ve suyu bir kaba alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayıp şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pandan yaprağını ve kalan hindistancevizi rendesini şerbete ekleyin. Kısık ateşte iyice koyulaşana ve lapa gibi olana kadar 10-15 dakika pişirin (sıvı kısmın çoğu buharlaşmış olmalı). Soğutun ve pirinç paketleri ile birlikte servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı