27 Kasım 2014 00:06 | |
Lcia | Gozbez Tatlısı - Bitlis Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 ½ su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı ceviz 4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Aldığı kadar un Yapılışı: 4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir. Yağı tamamen çekene kadar un eklenir. Un pembeleşip tekrar yağı salana kadar kavrulur. Kavrulan un çekilmiş cevizlerle biraz daha kavrulur. 2 buçuk su bardağı üzüm pekmezi ilave edilen helva biraz daha çevrilip ıslatılmış servis tepsisine dökülür. Kaşığın tersiyle bastırılarak tepsiye yayılıp üzeri düzleştirilir. Helva 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır ve her dilimin üzerine ceviz yerleştirilir. Gozbez servise hazırdır. Afiyet Olsun |