IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: İsviçre Rulosu Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Kasım 2014 00:16
Lcia
İsviçre Rulosu Pasta Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Özel gereçler

32,5 x 23 cm isviçre rulosu kalıbı
Malzemeler

3 büyük yumurta
100 gr toz şeker. Ayrıca biraz da üzerine serpmek için.
Bir tutam tuz
75 gr kendi kabaran un
1 çay kaşığı vanilya esansı
6 yemek kaşığı ahududu reçeli (veya içini doldurmak için herhangi bir çeşit reçel ya da çikolatalı fındık kreması)


İsviçre Rülosu Tarifi

1 . Fırınınızı önceden 200°C’ye ısıtın. Kalıbın tabanına fırın parşömeni serin.

2. İçinde su kaynayan bir tencerenin üzerine bir kâse yerleştirin; tabanı suya değmemelidir.

3. Yumurtaları, şekeri ve tuzu ekleyip koyulaşana dek 5 dakika mikserle çırpın.


4. Karışımı kontrol edin: Çırpıcılardan süzülen damlalar birkaç saniye yüzeyde kalmalıdır.

5. Kâseyi tencerenin üzerinden alın, tezgâha koyun. Soğuyuncaya kadar 1-2 dakika çırpın.

6.Unu eleyin, vanilya esansı ile birlikte yavaşça ekleyin, hacmini korumaya dikkat edin

7. Kalıba dökün, köşelere kadar dikkatle yayıp üzerini spatulayla düzeltin.

8.Isıtılmış fırında, dokunulduğunda esnek ve katı olana dek 12-15 dakika kadar pişirin.

9. Kek kenarlarından ayrıldığında hazır demektir.

10.Bir tabakta parşömene ince bir kat toz şeker serpin.

11.İsviçre rulonuzu kalıbından dikkatlice toz şekerin üzerine ters çevirin.

12.5 dakika soğumaya bırakın, sonra parşömeni kekten dikkatlice ayırın.

13.İçine sürmek için,reçel fazla koyu ise küçük bir tencerede biraz ısıtın.

14. Reçeli kekin üzerine sürün, bir spatulayla kenarlarına kadar yayılmasını sağlayın.

15.Bir bıçağın tersiyle kısa kenarlardan birinin kenarından 2 cm içerden bir girinti yapın.

16.Parşömeni kullanarak girinti yaptığınız kenardan başlayıp nazikçe ama sıkıca yuvarlayın.

17.Kekin sarılı ve şekilli durmasını sağlamak için fırın parşömenini kullanın.

18. Servise hazır olduğunda keki kâğıttan çıkarın ve bir servis tabağına yerleştirip üzerine toz şeker serpin.
SAKLAMA Rulo hava geçirmez bir kapta 2 gün dayanır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı