27 Kasım 2014 19:14 | |
Lcia | Hilorik Tarifi - Diyarbakır Yöresine Ait Hilorik Nasıl Yapılır Malzemeler 1 kg köftelik kıyma 2 su bardağı ince bulgur 2 adet yumurta 2 orta boy soğan Maydanoz, tuz,karabiber,pulbiber,kimyon 1 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur. Bulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir. Köftelerin hazırlanışı: Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir. |