IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Bergamot Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 11:57
Desmont
Bergamot Reçeli

Hindistan kökenli bir tür narenciye olan bergamot (Ya da bergamut), ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Dünya mutfaklarında baharat ve çay olarak kullanılır. Türk mutfağında ise özellikle reçeli ünlüdür. İşte tarifi…

Malzemeler

5 tane bergamot
2 kg. şeker
1 tane limonun suyu
Yeterince su
Yapılışı
Bergamotlar yıkanır, dış kabukları ince zar gibi bıçakla veya rendenin ince tarafıyla rendelenerek dış acı kabukları soyulur. Ortadaki limon gibi olan kısım atılır. Küp şeklinde doğranır. Su dolu bir kapta 2-3 gün ıslatılıp sık sık suyu değiştirilir. Tencereye alıp üstünü örtecek kadar suda, acı suyu gidinceye kadar, kaynatıp süzülür.

Tencerenin içine bergamutları koyduktan sonra şekeri ve üstünü örtecek kadar suya konur ve kaynamaya bırakılır. Reçelin kıvamını anlamak için kaşıkla suyundan alıp bir tabağa damlatılır, dağılmadığında reçel olmuş demektir. Limon suyunu ilave ettikten sonra 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alınır. Temiz kurulanmış kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatılır, oda sıcaklığında saklanır. Afiyet olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı