IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fındıkpare Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 12:05
Desmont
Fındıkpare


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fındıkpare şerbetli tatlılardan biri, yapılışı ve şekli bakımından da şekerpareye benzemekte. Tek farkı malzemesinde toz ve tane fındık kullanılması.

Findikpare TarifiMalzemeler

3 su bardağı un
3 yumurta
200 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
4 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Fındıkpare tatlısını hazırlamak için karıştırma kabına tereyaı konur ve el ile ezilir, pudra şekeri de eklendikten sonra iyice karıştırılır. Karışıma 2 yumurta ve 1 yumurtanın akı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır ve iyice yoğrulur.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar önce yumurtanın sarısına ardından da fındığa batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirilir.

Şerbetinin hazırlanışı: Şeker, su ve bir dilim limon kaynatılır. Pişen tatlıya sıcak şerbet dökülür (hem tatlı hem şerbet sıcak olmalı) ve üzeri tepsiyle kapatılır. Şerbeti emen tatlı daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı