IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Çikolatalı Makaron Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 12:32
ÇAY
Cevap: Çikolatalı Makaron

Bunun için herkes çok güzel diyor, bi ben yemedim sanırım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Aralık 2014 12:12
Desmont
Çikolatalı Makaron


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

En ünlü Fransız tatlılarından makaron (Macaron), meyveli, kahveli, bademli, fındıklı birçok tarifi olan bir tür mini sandviç pastadır. Çikolatalı tarifi ise şöyle…

Cikolatali Makaron TarifiMalzemeler (30 adet için)

90 gram toz badem
15 gram kakao
150 gram pudra şekeri
75 gram yumurta beyazı (yaklaşık 2 adet yumurtanın beyazı)
1 tutam krem tartar
35 gram şeker
Çikolatalı ganaj için

150 ml krema
150 gr kuvertür çikolata
Hazırlanışı
Krema kaynamaya başlayana kadar ısıtın. İnce doğradığınız kuvertür çikolataları kremanın içine atarak ocağı kapatın. Kuvertürler eriyene kadar karıştırın. Hazırlanan ganajı sıkma torbasına doldurularak soğumaya bırakın.

Toz şeker ve krem tartar dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştın. O sırada yumurta ve krem tartarı çırpmaya başlayın (krem tartar kar halini alana kadar), karışımın üzerine yavaşça toz şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Üzerine kuru malzemeleri de ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın.

Hamuru sıkma poşetinin içine doldurun. Tepsinize bir yağlı kağıt serin ve yaklaşık 2 cm çapında kurabiyeler yapın. (Not: Tepsinin altını masaya vurduğunuzda, sıktığınız macaronların içinde hava kabarcıkları oluşur. Bu kabarcıklar da pişerken macaronların çatlamasını sağlar.)

Tepsinizi doldurduktan sonra, 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkarılan macaronları soğutmak üzere başka bir tepsiye alın. Soğuduktan sonra macaronların ortasına ganaj sıkılıp sandviç haline getirin. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı