05 Aralık 2014 12:15 | |
Desmont | İtalyan Pudingi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İtalyan mutfağı tatlılarından ilginç bir tarif denemek isteyenler için bu puding damaklara farklı bir tat katacak. Malzemeler 125 gram krema 175 gram pudra şeker 2 adet jelatin 2 adet ayva Yarım limon suyu Yarım limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı şeker 1 fincan maraskino likörü Hazırlanışı Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız. En az 7-8 saat buzdolabında bekletmeliyiz. Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım. Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim. Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim. Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cottalarımızı alıp, kalıbından çıkararak yerleştirelim. Afiyet olsun… |