IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Çikolatalı Bar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 12:34
ÇAY
Cevap: Çikolatalı Bar

Merak ettim bunu deneyeceğim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
05 Aralık 2014 12:14
Desmont
Çikolatalı Bar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çikolata ile hazırlayabileceğiniz leziz bir ikramlık.

Cikolatali BarMalzemeler

170 gr un
25 gr kakao
50 gr bisküvi
70 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
70 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
55 gr pudra şekeri
Üzeri için

3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini koyun.
Üzerine pudra şekerini ekleyip, bir çatal veya mikserin düşük devriyle 2 dakika kadar çırpıp, katı bir krema haline getirin.

Sonra üzerine un ve kakaoyu ekleyin. İster bir robotta ya da bir naylon torbanın içinde döverek un haline getirdiğiniz pötibör bisküviyi de yukarıdaki karışımın üzerine ilave edin. Yine mikserin düşük devriyle veya bir spatula ya da kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Tüm malzemelerin birbiriyle karışıp, özleşmelerini sağlayın.

Bu arada fırına dayanıklı, küçük boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare, dikdörtgen bir kalıbın içini iyice yağlayın. Bunun için oda sıcaklığında iyice yumuşamış bir tatlı kaşığı kadar margarini, elle veya kağıt bir peçeteyi top yaparak kalıbın her tarafına sürün. Bir pasta fırçası da kullanabilirsiniz. Fırın kabınızın yağlama işi bittiğine göre artık kek hamurumuzu kalıba bir güzel yerleştirip, yayın. Sonrada 175 dereceye ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 22-25 dakika kadar pişirin.

Hemen fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyip, küçük üçgenler şeklinde dilimleyin. Sonra da kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bir çay süzgecinin içine koyarak dilimlerin üzerine serpiştirin. Soğuyunca servise sunun. Afiyet olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı