IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Çikolatalı Brioche Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 20:03
Violent
Cevap: Çikolatalı Brioche

Nutella neyin içine girerse güzel mi gözüküyor ne : ))
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.

05 Aralık 2014 11:59
Desmont
Çikolatalı Brioche


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yumuşak hamurlu bir tür Fransız ekmeği olan brioche (briyoş), kahvaltı ve çay saatleri için leziz bir seçenektir. Geleneksel olarak sade yapılsa da, içinde kuru üzüm ve çikolata gibi malzemelerin olduğu tarifleri de vardır…

BriocheMalzemeler (15 adet küçük boy brioche için)

1 su bardağı eritilmiş çikolata ya da Nutella
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gr tereyağı (soğukken 8 eşit parçaya ayrılıp oda sıcaklığına getirilmiş olacak)
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un (En az 1 kilo)
Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
Cam bir kaseye süt ve su ekleyip mayayı bu karışımda eritin. Üzerine şekeri ilave edip 10 dk. bekletin. Ayrı bir kaba 2-3 su bardağı un eleyip üzerine tuz serpiştirin. 10 dk. dinlendirilmiş olan maya karışımını ve 1 adet yumurtayı una ekleyip azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin.

Sıvı malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra birer birer kestiğiniz tereyağ parçalarını hamura ekleyip her birini hamura yedirin. Her seferinde biraz un ekleyerek tüm tereyağ parçalarını bitirin. Son tereyağ parçasını da ekledikten sonra poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız. Tereyağ ilavelerinde hamuru çok fazla yoğurmaktan kaçının, yoksa tereyağın cıvıklaşmasına ve hamurun gereğinden çok un istemesine sebep olursunuz ki gereğinden fazla un piştiğinde oldukça katı bir ekmeğe dönüşüyor.

Hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin. 1 saatin sonunda hamur tam 2 katına çıkmış olacak. Henüz tam kabarmamışsa yarım saat daha bekleyin. Hamurun ortasına bir yumruk vurup içindeki havayı boşaltmasını sağlayın. Ardından hamur kabının üzerini birkaç kat streç filmle sarıp buzdolabına koyup birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan 15 eşit parça ve 1 adet de yumruk büyüklüğünde parça oluşturun (üzerindeki küçük yuvarlakları yapmak için). Her bir hamur parçasını elinizle yuvarlak açın, içerisine 1 dolu tatlı kaşığı nutella koyup yuvarlayın.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt koyulmuş veya tereyağ ile yağlanmış muffın kalıplarına yerleştirin. Ayırdığınız 1 yumruk hamurdan 15 eşit ufak parça oluşturup yuvarlayın ve her birini diğer yuvarlakların üzerine yerleştirin. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin.

İyice kabarmış olan ekmek hamurlarının üzerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurtayı sürün. Son olarak 1 yemek kaşığı toz şekeri her bir ekmek parçasının üzerine serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Çay, kahve veya süt ile servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı