IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çikolatalı Ganaj Pasta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Aralık 2014 11:14
Desmont
Çikolatalı Ganaj Pasta


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ganaj (Ganache), pasta, kurabiye üzerini ve içini kaplayan bir krema türüdür. Genelde çikolata ile hazırlanır. Farklı malzemelerle de yapılabilir.

GanacheMalzemeler

1 kakaolu pasta tabanı
100 ml krema
200 gr bitter çikolata
Çikolata bantı için

150 gr bitter çikolata
60 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
Kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ilave ederek eritin. Oda ısısına gelince 2/3’ünü mikserle çırpın ve kekin arasına sürün. Keki tel ızgara üzerine alın. Ayırdığınız çikolata ganajı kekin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Çikolata bant için, kekin yüksekliğini ve çapını ölçerek uygun ölçülerde yağlı kağıt kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Yağlı kağıttan külah hazırlayarak içine doldurun ve şeridin üzerine aralıklarla noktalar oluşturun. 5 dakika bekletin ve eritilmiş bitter çikolatayı spatula yardımıyla kağıdı tamamen kapatacak şekilde sürün. Kekin çevresine bantı sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Kağıdı dikkatlice kaldırın. Gül yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı