IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vişneli Yalancı Sarma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Aralık 2015 18:13
angelofdeath
Cevap: Vişneli Yalancı Sarma

Kulağa hoş geliyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
14 Ocak 2015 02:49
AngeL
Vişneli Yalancı Sarma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vişneli Yalancı Sarma Malzemeleri
400 gr. asma yaprağı
1 bardak pirinç
2 soğan
½ bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
400 gr. vişne
1 bardak vişne suyu
Tuz
Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız bol suda yıkayıp haşlayarak tuzunu alın.
Taze asma yaprağı kullanıyorsanız sadece sıcak suya sokup çıkarın.
Soğanı ince kıyın. Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.
Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Vişne suyunu, nar ekşisini, toz şeker ve kuşüzümünü ekleyin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Karabiber, tarçın, nane, yenibahar ve tuzla baharatlandırın, soğumaya bırakın.
Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın.
Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın. Üzerine yaptığınız sarmaları dizin. Kalan vişneleri aralarına serpiştirin. Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ilık ya da soğuk servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı