20 Ocak 2015 18:08 | |
Lcia | Patatesli Rulo Börek Malzemeler 4 yufka 6-7 patates 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta yarım paket erimiş margarin veya sıvıyağ beyaz peynir veya lor tuz-karabiber-kırmızıbiber Tarif patatesler haşlanır,soyulur ve çatalla yada patates ezicisiyle biraz iri kalacak şekilde ezilir. yoğurt,yumurta,erimiş margarin veya sıvıyağ,tuz karabiber,kırmızı biber,ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp ezilen patateslere ilave edilip harç hazırlanır. -harç koyu olursa biraz sütle sulandırılabilir bütün bir yufka masaya serilir üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip 2.yufka konur üzerine harçtan sürülür. 3.yufka konup tekrar harç sürülür,4.yufkada konup harcın hepsi sürülüp 4 yufka birden rulo yapılır ortadan 2ye bölünüp dolaba kaldırılır hemen pişirilmeyecekse biraz donduktan sonra dilimlenip dondurucuda saklanabilir -pişirilecekse en az 2 saat dolapta bekletilip dilimlenir tepsiye dizilip üzerine kaşar rendelenip fırınlanır -acil durumlarda yenecek kadar dilimlenip yağda da kızartılabilir... |