IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Beşamel Soslu Makarna Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2015 18:27
Lcia
Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Beşamel sosu hazırlarken topak oluştuysa : Yapacağınız şey, beşamel sosunu bir süzgeçten geçirmek. Böylece topaklardan kurtulursunuz. Süzgeçten geçirdiğiniz topaksız karışımı tekrar tencereye alın ve pişirmeye devam edin.


Beşamel Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri

1 paket çubuk makarna

1,5 lt süt

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

1/2 paket margarin

300 gr beyaz peynir (içini bol seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz)

200 gr kaşar peyniri

Beşamel Soslu Makarna Tarifi Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak kaşar peyniri ve beyaz peyniri ayrı ayrı rendeleyin. bir kaba bir yumurtayı kırın.

Makarnayı bir tencerede bol suda haşlayın. Makarna haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Makarna haşlanınca süzün ve beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin. içine biraz beyaz peynir koyun ve iyice karıştırın.

Fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını bir miktar margarin ile yağlayın. Beşamel soslu makarnanın yarısını tepsiye yayın. Rendelenmiş (veya ufalanmış) beyaz peynirleri her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Kalan beşamel soslu makarnayı da eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsinin üstüne iyice yayın.

Kalan beşamel sosun içerisine bir yumurtayı ekleyin ve yumurtanın pişip parça parça olmaması için iyice karıştırın. Bu beşamel sosu da tepsinin üstüne iyice yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden kızdırılmış fırında. makarnanın üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. (175-180 derece iyi denk geliyor)

Beşamel sosun yapımı :

Bir tencerede yarım paket margarini eritin. 3 yemek kaşığı unu atın ve karıştıra karıştıra kavurun. Un iyice kavrulup pembeleşince içine çok yavaş ve devamlı karıştırarak 1,5 litre sütü ilave edin. Süt kesinlikle sıcak olmamalı ve devamlı karıştırılmalı. Topak topak olmuş bir beşamel sos başırısız olmuş demektir. Beşamel sosunuz pürüzsüz olmalıdır. Bunun için sütü yavaş yavaş ve karıştırıp yedire yedire eklemelisiniz. Sütü ekledikten sonra devamlı karıştıra karıştıra beşamel sosu kaynatın. Bir miktar koyulaşınca (çok koyu olmasına gerek yok) makarnamız için gerekli beşamel sosu elde etmişiz demektir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı