20 Ocak 2015 18:31 | |
Lcia | Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur.) 1 tane et bulyon Tuz 3 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın.Tencereye soğanı ince ince kıyın.Pişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsun.Mercimekleri ilave edin.Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor.Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın. NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir.Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür.O da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum |