IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Tavuk Kavurma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Şubat 2015 17:44
Cappy
Tavuk Kavurma Tarifi

Malzemeler
  • 1 adet tavukgöğsü (2 parça)
  • 1 adet dolmalık kırmızıbiber
  • 1 adet orta boy soğanın yarısı
  • 1 diş sarımsak
Marinesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)
Yapılışı
  1. Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  2. Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
  3. Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.

22 Kasım 2012 23:43
Zen
Tavuk Kavurma

1 adet tavukgöğsü (2 parça)
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet orta boy soğanın yarısı
1 diş sarımsak

Marinesi için:

3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)

Yapılışı:

1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı