06 Şubat 2015 04:19 | |
Cappy | Soyalı Ballı Bonfile Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı 350 gr bonfileyi adeta döner doğrar gibi, incecik dilimler halinde kesin. İncecik kestiğimiz için sosla uzun süre kalmadan daha kolayca yumuşayacak. Bonfileyi bir kaba koyun ve içine 1 çorba kaşığı bal, 6 çorba kaşığı organik soya, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Soya yeteri kadar tuzlu olduğu için tuz koymanıza gerek kalmayacak. Bonfilenin bütün malzemelerini tek seferde hazırlarsanız pişirme işlemi çok hızlı olacaktır. 6 adet taze soğanın yeşil kısmını verev , 2 tane yeşil köy biberini ortadan ikiye ayırıp halkalar halinde kesin. Ocakta ısıttığınız tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. İyice kızdığında ilk olarak bonfileleri koyun ve tavada sıkışmamaları için iyice yayın. Böylece bonfile suyunu bırakmayacak ve çıtırdayacak. Ardından ince ince kıydığınız 5 diş sarımsağı, soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bu yemeğe son dokunuş olarak 2 avuç kaju fıstığı ekleyin ve tüm malzemelerin güzelce karışmasını sağlayın. Enfes bonfileler yemeniz için sizi bekliyor. |