IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ilık Bonfileli Salata Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Şubat 2015 04:29
Cappy
Ilık Bonfileli Salata Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 2 adet kare milföy hamuru
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Çörekotu
  • Un
  • Bonfile Marinasyonu için;
  • 200 gr bonfile
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet şeftali
  • Salata için;
  • ½ adet marul
  • 3-4 dal fesleğen
  • 3-4 dal reyhan
  • 1 bağ roka
  • Salata sosu için;
  • 2 çorba kaşığı labne
  • 2 dal fesleğen
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 dal nane



Yapılışı

Dışarıda biraz yumuşamış olan 2 yaprak milföy hamurunu birbirine yapıştırıp bir dikdörtgen elde edin ve bu dikdörtgeni merdaneyle biraz açıp uzatın. Bu hamuru uzunlamasına 2 eş parçaya bölün. Kesme tahtasına kırmızı biber, kişniş tohumu, çörekotu, tuz dökün ve kestiğiniz parçaları kesme tahtasının üzerinde döndürüp, uzun çubuklar elde edin. 1 tane yumurta sarısı ile çubukları güzelce parlatıp, 220 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika güzelce kızarana kadar pişirin.

Salata için; 200 gr bonfileyi suyuna yani boyuna ince dilimler halinde kesin ve sonra bir kaba alıp, içine 2 çorba kaşığı pekmez ekleyin. Havanda 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kişnişi, 1 diş sarımsağı yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz ile dövüp, ardından 1 çorba kaşığı susam da ilave edip bonfileyle iyice karıştırın.

Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını yakın. İyice ısınan tavada bonfileleri güzelce pişirin ve ardından tavadan çıkarın. 4 eşit parçaya böldüğünüz 1 şeftaliyi tavaya koyun, ve tavanın içindeki güzellikleri iyice alması için hafif bastırarak pişirin.

Yaz mevsimin en güzel yanı da bahçelerdeki, tezgahlardaki taze yeşillikler. 3-4 dal fesleğen, 3-4 dal reyhan,1 bağ roka ve yarım marulu elinizle kabaca doğrayın.

Salatanın sosu için; 2 dal fesleğen, 2 dal nane, 2 çorba kaşığı labne peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, tuz ve karabiberi Valso mutfak doğrayıcısına atın ve güzelce karıştırın. Hazırladığımız sosu yeşilliklerle güzelce karıştırın. Pişirdiğiniz bonfile ve şeftalileri de ekleyip, ılık bonfileli salatanızı afiyetle yiyin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı