06 Şubat 2015 04:29 | |
Cappy | Ilık Bonfileli Salata Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı Dışarıda biraz yumuşamış olan 2 yaprak milföy hamurunu birbirine yapıştırıp bir dikdörtgen elde edin ve bu dikdörtgeni merdaneyle biraz açıp uzatın. Bu hamuru uzunlamasına 2 eş parçaya bölün. Kesme tahtasına kırmızı biber, kişniş tohumu, çörekotu, tuz dökün ve kestiğiniz parçaları kesme tahtasının üzerinde döndürüp, uzun çubuklar elde edin. 1 tane yumurta sarısı ile çubukları güzelce parlatıp, 220 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika güzelce kızarana kadar pişirin. Salata için; 200 gr bonfileyi suyuna yani boyuna ince dilimler halinde kesin ve sonra bir kaba alıp, içine 2 çorba kaşığı pekmez ekleyin. Havanda 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kişnişi, 1 diş sarımsağı yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz ile dövüp, ardından 1 çorba kaşığı susam da ilave edip bonfileyle iyice karıştırın. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını yakın. İyice ısınan tavada bonfileleri güzelce pişirin ve ardından tavadan çıkarın. 4 eşit parçaya böldüğünüz 1 şeftaliyi tavaya koyun, ve tavanın içindeki güzellikleri iyice alması için hafif bastırarak pişirin. Yaz mevsimin en güzel yanı da bahçelerdeki, tezgahlardaki taze yeşillikler. 3-4 dal fesleğen, 3-4 dal reyhan,1 bağ roka ve yarım marulu elinizle kabaca doğrayın. Salatanın sosu için; 2 dal fesleğen, 2 dal nane, 2 çorba kaşığı labne peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, tuz ve karabiberi Valso mutfak doğrayıcısına atın ve güzelce karıştırın. Hazırladığımız sosu yeşilliklerle güzelce karıştırın. Pişirdiğiniz bonfile ve şeftalileri de ekleyip, ılık bonfileli salatanızı afiyetle yiyin. |