IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Limon ve Bal Soslu Kuru Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Şubat 2015 21:49
Desmont
Limon ve Bal Soslu Kuru Revani

4 yemek kaşığı bal
40 gr. margarin
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
150 ml. süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
50 gr. irmik
2 adet yumurta akı
3 tatlı kaşığı susam
150 gr. un

Öncelikle küçük bir tavada, margarin ve 3 yemek kaşığı balı, çok kısık ateşte eritin.
Yumurta aklarını, mikser ile cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Toz malzemeleri (un, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi) birlikte bir kaba eleyin ve harmanlayın.
Süt ve limon kabuğu rendesini de tüm malzemelere (yumurta akları, margarinli bal ve toz malzemeler) karıştırın ve çok az çırpın.
Karışımı, katı yağ ile yağlayıp unladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba dökün. Üzerine susamları serpin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında üzeri turuncu bir renk olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kek pişerken, bir kasede 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limon suyunu birlikte eritin. Kek fırından çıkar çıkmaz, ballı limonlu sosu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı