IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Cevizli Gazete Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Şubat 2015 21:50
Desmont
Cevizli Gazete Tatlısı

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
6 su bardağı baklavalık un
İçi için:
300 gr dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
Üstüne dökmek için:
250 gr margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

İlk olarak hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler unlanmış ya da yağlanmış tepside 20-25 dk dinlendirilir. Dinlenen bezeler açabildiğimiz kadar açılır. Oklavaya sarılır. Sağ ve sol taraftan sıkıştırılarak büzülür. Sonra büzülmüş şekilde oklavadan ayrılıp gazete veya örtü üzerine açılır. (açarken yavaş açın yırtılmasın). Bu şekilde 4-5 adet yufka açılıp serilir. Açılan yufkaların ilk yumuşaklığının gitmesi yani verdiğimiz şeklin bozulmayacak kadar kuruması gerekir. Şekil verirken yufkalardan biri düz bir zemine serilir. Üstüne ceviz ve şeker karışımı serpilir. Onun üstüne bir parça daha serilir. Uç kısımlarından 2 parmak katlanır. Örtünün veya gazetenin bir ucundan tutularak yavaşça rulo yapılır. Rulolar 3-4 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalar açılır biraz kuruyunca aynı işlemden geçerek tepsiye yerleştirilir. Üstüne eritilmiş yağ dökülür. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Şerbet ocağa konur. Kaynadıktan sonra 15- 20 dk kadar da kısık ateşte bekletilerek hazırlanır. Şerbet ve tatlı ikisi de ılık haldeyken şerbet tatlının üstüne dökülür. (Biri sıcak biri soğuk ya da ikisi de ılık olacak şekilde dökebilirsiniz). 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Not: Bu tatlı adını şekil verirken gazete kullanılmasından alır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı