07 Şubat 2015 21:54 | |
Desmont | Ağzı Açık Tatlı 250 gr margarin 1 kase ceviz 1 adet yumurta 1 kaşık yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat Şerbeti: 3 bardak şeker 3 bardak su 250 gram margarin eritilip soğutulur. Soğuyan yağa 1 yumurta kırılır ve bir tatlı kaşığı yoğurt eklenip çırpılır karışımın üzerine aldığı kadar un ve karbonat serpilerek yoğurulmaya başlanır kulak memesi kıvamındaki hamur oklavayla açılır açılan hamurdan bardakla yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen hamur parçalarının üzerine ceviz parçaları yerleştirilip ağzı açık kalacak şekilde katlanır. İçi cevizli hamurlar fırın tepsisine dizilip pişirilir. Tatlının şerbeti için 3 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır. 3 damla da limon sıkılıp kaynayan şerbet ılık şekilde pişip fırından çıkartılan tatlının üzerine dökülür. |