19 Şubat 2015 14:34 | |
Numune | Jelibonlu Kurabiye Malzemeler Jelibon - 20 Adet (orta/normal) Tereyağ - 200 Gram Pudra Şekeri - 1 Su Bardağı Un Karışımı - 2.5 Su bardağı (200 ml lik) Hazırlanışı Jelibonlu Kurabiye tarifi için; Yumuşatılmış tereyağını ve pudra şekerini derin bir kaba koyup iyice karıştır. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayacak hamur olana kadar yoğur. Oluşan hamuru streç filme sarıp dolapta yarım saat dinlendir. Dinlendirdiğin hamuru merdana ile açıp çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak hamurlar kesin. Yaptığın hamurların ortalarınada başka bir küçük kapağın arkasıyla hafif çukurluk oluştur. Bu çukurlara bir veya iki tane jelibon yerleştir. Yaptığın bu hamurları fırın tepsisinin içine yerleştirdiğini yağlı kağıda diz. Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişir. Jelibonlu Kurabiye servise hazır. Afiyet olsun. |