IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çıtır Karnabahar Topları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Şubat 2015 13:33
Numune
Çıtır Karnabahar Topları

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1.0 Porsiyon (Orta) Karnabahar
1.0 Adet Yumurta
6.0 Dilim (Ince) Bayat Ekmek İçi
1.0 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1.0 Tatlı Kaşığı Karabiber
1.0 Tatlı Kaşığı (5 G Lık) Tuz (İyotlu)
1.0 Çay Kaşığı Kimyon
2.0 Çay Bardağı (Normal) Şehriye Çeşitleri
2.0 Çorba Kaşığı Bitkisel Sıvı Yağ Çeşitleri

Hazırlanışı

Çıtır Karnabahar Topları tarifi için; Karnabaharın çiçek kısımlarını ayırıp bol su ile yıkayın. Orta boy bir tencerenin içine soyup üzerine limon ve su ilave edip 5 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzüp geniş bir tabakta karnabaharları ezin ve üzerine bir adet yumurtayı kırın. Daha sonra bayat ekmeleri varsa rondodan geçirip, pul biberi, kimyonu, karabiberi, kekiği ve tuzu üzerine ekleyin ve yoğurun. Yoğururken bir fincan unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Karışım köfte kıvamını aldığından ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Düz ve biraz geniş bir tabağa tel şehriyeleri dağıtın ve yaptığınız topları tel şehriyeler saracak şekilde tel şehriyelere bulayın. 2 yeme kaşığı yağ koyup kızdırdığınız tavada bu topları çevirerek kızartın.

Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı