IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şeftalili Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mart 2015 16:19
Lcia
Şeftalili Muhallebi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bahar mevsimi ayri bir güzeldir benim icin ve apayri bir heyecan verir bana. Kurumus topragin, agaclarin yeniden dirilmesini buyuk bir keyifle izlerim.canlanan dogayi keyifle seyredalarken yaz gelse de bu harika lezzet icin kollari sivasam diyorum[emoji4] konserve seftalisi olan sansli grup yapabilir.ama benim gibi olmayanlar yazi beklesin[emoji6]

🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ...
1 KG SÜT
1 SU BARDAĢI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KREM ŞANTİ

Yapılışı
Süt seker yumurta sarısı un nisasta iyice karıştırılıp ocağa alıyoruz.. kıvam aldığında kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kıvamı normal muhallebilerden daha sulu oluyor ama bu sizi endiselendirmesin karıştırarak sogutuyoruz ve toz halde ki krem santiyi ekliyerek çırpmaya devam ediyoruz krem şanti koyulastirarak toplayacaktır muhallebinizi.. ardindan kuplara pay edelim .

🔔PÜF NOKTASI🔔
BU MUHALLEBI SADECE KUPLARDA VEYA KASELERDE SERVİS EDİLMELİ ÇÜNKÜ KALIPLAŞMIYOR VE KESILEREK SERVİS EDİLEMİYOR..

🍑ŞEFTALİ&#127825
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
OSU🍑
3 ADET ŞEFTALİ ( ben yazdan konserve yapmıştım onu kullandım bir kavanoz)
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI SU

Yapılışı
Seftalileri küçük küp küp dograyalım
Su ve şeker ile kaynamaya alalım yumusayınca nişastayı ayrı bir yerde biraz soğuk su ile açalım ve seftalilerimizin üzeine alalım kıvam alana kadar kaynatalım.. ve sogutmadan biraz donan muhallebimizin üzerine servis edelim..

PÜF NOKTASI
NİSAŞTALI SOSLARDA NİŞASTAYI DIGER MALZEMELERLE BERABER ATARSANIZ ŞEFFAF BİR SOSA SAHİP OLAMASSINIZ . MUTLAKA AYRI YERDE SOGUK SU ILE AÇARAK KAYNAMIŞ MEYVELERE EKLEMELİSİNİZ.. 💕

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı