IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Muhallebili Kemal Paşa Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mart 2015 16:25
Lcia
Muhallebili Kemal Paşa


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Etkili olan arkadaslar icin oldukca hafif bir lezzet bu gecenin yıldızı[emoji6] siz de agir tatlilardan kaciyorsaniz bu tatli size gore
Kemalpaşa tatlısını muhallebinin hafif lezzetiyle harmanlayan bir tarif. Kendinize özel muhallebi tarifinizle de deneyebileceğiniz bir lezzet...

Muhallebili Kemal Paşa

Muhallebi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet toz krem şanti (ya da 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ)

Yarım paket Kemal paşa
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

1 paket Kemal paşa tatlısının yarısını 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı suyu tencereye alıp kaynayınca içine atın yumuşayınca şerbetini çektirin ve tabağa alın.yarım saat kadar dinlendirin.
Muhallebiyi krem şanti hariç tencereye koyun ocakta karıştırarak pişirin ve ara ara çırpın.muhallebi soğuyunca içine bir poşet toz krem şanti ( 1 poşet sadece!) ekleyip iyice çırpın. Krem şantiniz yoksa içine 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ da koyabilirsiniz. Kemal paşayı ister alt kısmına ister ortasına gelecek şekilde muhallebi ile birlikte kuplara dizin.üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ben tarçın eledim sizler fındık fıstık da ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı