IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Mart 2015 13:52
yoSun
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

Ben hala öyle bi imkana şöyle sahibim memleketten istiyorum ara sıra 1 gün geç gelio sıcaklığı olmuyor ama o ekmek durdukçada güzelleşen bi ekmek..
30 Mart 2015 13:41
Julide
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

Benim cocukken favorimdi, simdi bulsam yine favorim olur o baska tabi... ben simdi otogara gidip soguk sallama bir cayla, bayat corekle gune baslarken dimagimda o kul kokusu ne guzel oldu sabah sabah (:
30 Mart 2015 13:38
yoSun
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

işte ben o ekmeğe bayılıyorum o kül kokusu aman Allahım:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
30 Mart 2015 13:31
Julide
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

Hani bazilari tepsi degilde uzerine tas koyup yaparlar tamamen iki tasin arasinda kulle piser... cok lezizdir o ya aklima dusurmeyin boyle lezzetler (:
30 Mart 2015 13:24
yoSun
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evet bende nohut ekmeğini hiç sevmem ama şey var taş ocağa gömülen üstüne tepsi kapatılıp korlu külle gömülen bilirmisin o çok lezzetli ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
30 Mart 2015 13:22
Julide
Cevap: Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

Arnavut cigerini sadece arnavutlar bilmez butun aksamcilar bilir... nohut ekmegini hic sevmem digerleri lezizdir, usta ve maharetli bir elden ciktigindai... tabi o elin goz karari melakesi de olursa tadindan yenmez... evet Arnavut kirmasiyim diger tarafimda baska azinlik zaten.... o yuzden bu kadar azim (:
30 Mart 2015 10:36
yoSun
Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet

“Benim Arnavut damarımı tutturmayın.” diyerek giriyorum konuma;
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1- Samsa

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yufka ve yoğurtla yapılan, ilk bakışta kolay gelen ve mantı yerine geçebilecek olan samsa, fırınlanarak hazırlanıyor. Servis edilirken misler gibi yufka kokan samsayı bir Arnavutluk göçmeninin elinden denemelisiniz.

2- Elbasan tava

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Namıyla pek çok insanı Arnavutluk yolcusu yapan elbasan tava. Kuzu etlerinin yumurta ve yoğurtla bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan dayanılmaz lezzet.

3- Nohutlu ekmek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sağlıklı ekmekler için yanıp tutuştuğumuz bugünlerde nohutlu ekmek çölde vaha gibi adeta. Hazırlanması vakit isteyen ancak fırından sıcacık çıktığında aklınızı başınızdan alabilecek bir lezzet.

4- Pırasa böreği

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Arnavut göçmenleri pırasa böreğini iki şekilde yapar. Ya pide gibi üzeri açık bir şekilde ortada pırasalar vardır ya da üstü de börek hamuru ile kaplanır. Yufka yerine elde açılmış hamurla hazırlanan pırasa böreği, tutkunu olunası bir lezzet.

5- Tirit

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Doğu Anadolu’nun en bilinen yemeklerinden bir tanesi olan tiridi bir de Arnavut göçmenlerinden denemenizde fayda var. Göçmen lezzeti tiride geçer, siz de banmak istersiniz.

6- Arnavut ciğeri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapıldığında evde bir bayram havası yaratan Arnavut ciğeri herkesin sevgilisi. Güzel yapabilmek için soda mı kullanılmaz, neler yapılmaz ki? Ancak Arnavut ciğeri Arnavutluk’ta yenirse bambaşka olur.

7- Kaymaçina

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Krem karamel olarak bildiğimiz, Arnavut göçmenlerinin en güzel tatlılarından bir tanesidir. Trileçenin pabucunu dama atması an meselesi.

8- Petla

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lazanyanın kreplerle yapılmış hali diyebileceğiniz ancak keserken çıkan o sıcacık dumanla birlikte her şeyi unutacağınız bir lezzet. Dayanılmaz güzelliktedir.

9- Çerviş

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arnavut kaşası olarak da bilinen çerviş, hazırlanan unlu karışım üzerine didiklenerek dökülen tavuktan oluşur. Bulgaristan göçmenlerinin karıştırmasına benzer bir tattır.

10- Arnavut çullaması

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçine patlıcan girdi mi güzelleşen yemekler listesinde karşınızda Arnavut çullaması. Patlıcan oturtmaya benzese de Arnavut çullaması fırınlanarak hazırlanır ve parmak yedirir.

11- Mişoriz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arnavut pilavı ya da büryan olarak bildiğimiz mişoriz, bol tereyağıyla kavrulmuş pilavın üzerine dizilen tavuk bagetler ile hazırlanır. Yanına ayran da olsun mu?

12- Fliya

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arnavutça yazılışı “flija” olan fliya, Arnavut mutfağının en önemli lezzetlerinden bir tanesidir çünkü yapımı için demir sac ve marifet gerekir. Boza kıvamında hazırlanan malzemeler tepsiye dökülür ve pişirilmeye bırakılır. Sacın altında, korların üstünde pişirilen fliya’ya bir Arnavut göçmeni eli değer de güzel olmaz mı?

13- Pilaska

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pırasaya doymayan Arnavut göçmenlerinin kek tarzında hazırladıkları yemektir. Canınız çeker, olsa da yesek dedirtir.

14- Kaçamak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rumeli mutfağının canı ciğeri olan kaçamak, soğuk günleri sıcacık geçirtecek kavurma ve hamurun bir araya gelmesiyle oluşur. Kaçamak, gecelerin en güzel kaçamağıdır.

15- Perşeş

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aile doyurmaya aday Arnavut lezzeti perşeş, hazırlanan harcın üzerinde masum masum yatan tavukla hazırlanır. Fırına giren tavuk kıpkırmızı çıkar lezzetten.

16- Pule petka


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


oldukça zengin bir mutfağa sahibiz bunlar en çok bahsedilenleri ve çok leziz yemeklerimiz mevcuttur:p

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı