IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Nisan 2015 23:29
Flora
Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi

Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg golden elma
2 kg akça armut
10 çorba kaşığı su
3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Beş buçuk su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı karanfil
2 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı limon suyu

Portakallı Elma-Armut Marmeladı Yapılışı
ELMALARIN kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yataklarını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın ve kapağını kapın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, tozşeker, karanfil ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın. Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı