05 Eylül 2015 14:52 | |
Hesna | Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Hic tatmadim yemedim, bilgim ve fikrim yok ama ilgimi cekti guzel oldugu belli;yorumun icin tesekkurler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. |
05 Eylül 2015 14:43 | |
Secret | Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Her sabah kahvaltida yiyorum. Kuflenmesi derken yaptiktan sonra ne kadar uzun sure kalirsa o kadar guzel oluyor. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
05 Eylül 2015 14:13 | |
Chelt | Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı olsa da yesek.. mmm |
05 Eylül 2015 13:31 | |
Hesna | Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup elimizle ufalıyoruz. Üzerine bütün baharatlarımızı koyup iyice yoğuruyoruz (Baharatlar isteğe bağlı değiştirilebilir. Kekik, çörek otu ilave edilebilir). İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp düz bir kaseye sıralıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Bu mevsim az yapıp yiyoruz. Yazın yaptığımızda kağıt havlu serilmiş tepsimize sıralayıp arada çevirerek 3-4 gün balkonumuzda kurutup kavonozlara dolduruyoruz. Üzerine zeytinyağı, bir kaç dal defne yaprağı koyup buzdolabında uzun süre saklıyoruz. Kahvaltılarda, domates salatasının üzerine serpebilir, ezip üzerine yağ ve siyah zeytin koyarak yiyebiliriz. Küflendirerek de tüketilmesi tavsiye edilir ama ben onu yapamıyorum. Yaza fazlaca kurutup kaldıracağım. Şimdi az az yapıp kahvaltılarda keyifle yiyelim. Afiyet olsun. resimlitarif |