24 Şubat 2016 15:19 | |
PySSyCaT | Ekşili Çin Çorbası Ekşili Çin Çorbası 3 Çorba kaşığı mısır nişastası 6 Su bardağı soğuk su 5 Diş sarımsak 3 Adet orta boy domates 1 Adet orta boy kırmızı et biberi 1 Adet acı sivri biber 3 Adet orta boy çarliston biber 1 Adet orta boy havuç 10 Adet orta boy mantar 2 Çorba kaşığı soya sosu 3 Çorba kaşığı sirke 1 Su bardağı tavuk suyu 1 Adet yumurtanın beyazı Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı tuz # Öncelikle malzemeler hazırlanır. Domates rendelenir, sarımsak çok ince kıyılır, sivribiber, çarliston biber, kırmızı biber, havuç, kibrit çöpü şeklinde doğranır. # Tencereye 6 su bardağı soğuk su ve mısır nişastası konur, çırpıcı ile karıştırılır, orta ateşli ocağa yerleştirilir. (nişastanın pürüzlü olmaması için çorba pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmalıdır.) # İlk olarak sarımsak ılık nişastalı suya atılır. 3 er dakika ara ile domates, havuç, sivribiber, kırmızı biber, çarliston biber, soya sosu, sirke, sıcak tavuk suyu eklenir, kaynama noktasına gelene kadar pişirilir. # Mantar çabuk karardığı için çorbaya katmadan hemen önce çok ince kıyılır ve çorbaya atılır. # Mantarda 5 - 10 dakika piştikten sonra tuz ve karabiber eklenir. En son çırpılmış yumurta beyazı incecik çorbaya akıtılır, hemen ocaktan alınır. # Sıcak olarak servis kaselerine konur, bulunabilirse üzerine soya filizi serpilir, sofraya getirilir. Not: Geleneksel Çin yemekleri çok az yağ içerir. Bazı yemeklerde hiç yağ kullanılmaz, kırmızı et gibi ürünlere de az yer verilir. |