24 Şubat 2016 15:39 | |
PySSyCaT | Kimyonlu ve Soğanlı Fava Tarifi ~ Yunan Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri Yarım kg bakla 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 1 soğan Tuz Hazırlanışı Kimyonlu ve soğanlı fava: Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun. Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın. Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın. Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Kimyonlu ve soğanlı fava artık hazır, afiyet olsun. LezzetCom |