24 Şubat 2016 15:46 | |
PySSyCaT | Perdeli Özbek Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 su bardağı sıcak et suyu Bir buçuk su bardağı baldo pirinç Yarım su bardağı kuruüzüm 1 adet irice havuç 15-20 adet taze fasulye 1 adet orta boy domates Yarım su bardağı antepfıstığı 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı toz tarçın Bir tutam safran 120 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti 15-20 dal maydanoz 240 gram milföy hamuru 200 gram tereyağı 1 adet yumurta Tuz Karabiber Perdeli Özbek Pilavı Yapılışı Önce pilavın iç malzemesini hazırlayın. Bir tencereye tereyağının yarısını koyup, eridikten sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Kavurarak pembeleştirin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuç, taze fasulye ve kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesi ekleyin. Bir süre daha beraber kavurup fıstık, biber salçası, tarçın, safran, tuz, karabiber, yıkanmış üzüm ve kaynar et suyunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ateşe konulan büyükçe ayrı bir tencereye kalan tereyağını koyun. Yarım saat tuzlu suda ıslanıp, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. 8-10 dakika kavurun. Etli harcı da pirince ilave edin. Bir defa kaynatıp, 15 dakika ağır ateşte demlendirin. Tepsiye boşaltın. İnce kıyılmış maydanozu katın. Beklemeye alın. Bu arada milföy hamurundan 1 cm genişliğinde şeritler kesin ve dibi yayvan, 8-10 cm yüksekliğinde ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın dibine şekilli yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını yan yana getirip, merdaneyle yapıştırarak, genişçe açın. Hamuru kaba, kenarları dışarı sarkacak biçimde serin. İçine pilavı doldurun. Hamurun kenardan taşanlarını, hafifçe çekerek, pilavın üzerine örtün. Yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek alın ve dilimleyip servis yapın. SofraCom |