IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kendinizi Affedin Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Mart 2016 19:45
Ebru
Kendinizi Affedin

Yaşadığımız hayat maalesef her zaman bizim istediğimiz doğrultuda ve bizim kendimiz için uygun bulduğumuz şartlarla şekillenmiyor. Hayatımızı değiştiren yüzlerce hatta binlerce dış etkiyle beraber yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de her zaman hatasız ilerlemek mümkün olmuyor. Aslolan; başımıza gelen her şeye rağmen kendimizi bağışlamayı bilmemiz. Elbette bunun bir süreç olduğunu unutmamak gerekiyor, kimse bir mucize yaratıp size yardım etmeyecek, kendi kendine yardım etmesi gereken sizsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“Geçmişini Affetmeyen Geleceğini de Yaratamaz”
Hayat sandığınızdan kısadır ve sahip olduğunuz tüm zamanları pişmanlıklar ve keşkeler içinde yaşamaya devam ederseniz, hayatı daha da kısaltırsınız. Yapmanız gereken tek şey, kendinizle ve geçmişinizle hesaplaşmak. Neler yaşanmış ya da neler yaşanamamış olursa olsun, geçmişi bırakıp geleceğe bakmanın tek yolu hesaplaşmak ve geçmişte başınıza gelen her şeyi kabullenmektir. Eğer değişmek ya da değiştirmek istiyorsanız bunu geçmişinize değil geleceğinize yönelik yapın. Geçmişten dersler çıkarmak, kötü deneyimlerinizi bile işinize yarayacak fırsatlara çevirmek sizin elinizde. Unutmayın; her ne yapmış her ne yaşamış olursanız olun, hepsi geçmişte kaldı ve üzerine yıllarca düşünüp takılı kalsanız da hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Affetmek, ruhsal olarak arınmanın ilk yoludur. Hatalarla yaşamak zordur ve kendinizi affetmeden geçirdiğiniz her saniye, tüm hatalarınızı sırtınızda bir küfe gibi taşımaya devam edersiniz. Kabullenmeden üzerini örttüğünüz her hata, geçmişte yaşadığınız tüm deneyimler, hepsi ama hepsi sizin başınıza bir gün mutlaka bela olacaktır. İşte bu yüzden önce kendinizle barışın, kendinizi bağışlayın. Affetmek, kin duymaktan veya intikam planları yapmaktan çok daha sağlıklı bir eylemdir ve farkında olmadan sizi özgürleştirir. Hatalarınıza bağımlı yaşamaktan ve geçmişe dair düşüncelerin sizi yiyip bitirmesinden kurtulmuş olursunuz. Asla unutmayın; affetmek “oh iyi ki böyle oldu” demek değil; “hatalarımı kabullendim ve onlardan ders çıkardım” demektir.

Kendimizi Affetmenin Bize Faydaları
- Hatamızdan ders çıkarırız.
- Ders çıkarttığımız hiçbir hatayı tekrarlamayız.
- Bize zarar veren ve bizi hataya iten nedenleri bulup onlardan uzak durmuş oluruz.
- Hatalarımıza takılı kalarak kendimizi cezalandırmış değil; affederek ödüllendirmiş oluruz.


Çoğu zaman insan sorunlar görmezden gelir ve çözümü zamana bırakır, hatta daha da kötüsü problemlerin çözüme ulaştığını düşünerek kendini kandırır. Sonra bir gün, tek bir kelime ya da tek bir olayla geçmişte halı altına süpürülen tüm her şey gün yüzüne çıkar. O an anlaşılır ki; affetmeden üstü kapatılan her şey aslında uzun zamandır bizimle yaşıyor, sadece ortaya çıkmak için bir bahaneye ihtiyacı var. Siz siz olun ve hiçbir hatanızı, çözümü günler alacak bile olsa, halı altına süpürmeyin. Kendinize bu iyiliği yapın ve başka insanlara tanıdığınız ikinci şansı, ilk önce kendinizin hak ettiğini bilin.

Alinti

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı