12 Mart 2016 16:57 | |
Ebru | Lor peynirli mürdüm erikli kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 su bardağı lor peyniri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 10 yemek kaşığı un 300 ganjelik erik Üzeri için 5 anjelik erik 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı, süt, lor peyniri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu ekleyin. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına alın. üzerine ince yarım ay dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Erikleri yarım ay şeklinde dilimleyip yapışmaz bir tavaya alın. üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar pişirin. Nişastayı su ile inceltip eriklere ekleyin ve koyulaştıktan sonra ılınması için ateşten alın. Soğuyan keki servis tabağına alın ve hazırladığınız erik sosu kekin üzerine döküp soğuk servis yapın. Alinti.. |